Zmrzlina a leto idú ruka v ruke. Keď sa vonku teploty šplhajú nahor, nič neosvieži lepšie ako poriadna dávka studenej dobroty. A čo môže byť ešte lepšie? No predsa domáca zmrzlina! Ak si ju pripravíte sami, presne viete, čo do nej ide – žiadne umelé farbivá, konzervanty či nadbytočný cukor. Navyše, zapojiť môžete aj deti a užiť si spolu skvelú zábavu.
Domáca ovocná zmrzlina – osvieženie na mieru
My už máme odskúšané rôzne kombinácie ovocia a môžeme potvrdiť, že pomarančová verzia zatiaľ u nás úplne vyhráva. Ale skvelá je aj čučoriedková, banánová či jahodová. Môžete si ju pripraviť podľa svojej chuti a experimentovať s rôznymi príchuťami.
Čo budete potrebovať?
-
1 vanička tvarohu
-
1 šľahačková smotana
-
Ovocie podľa chuti (jahody, čučoriedky, banány, pomaranče...)
-
1 PL medu (môžete použiť iné sladidlo alebo vynechať)
Postup prípravy:
-
Ovocie si očistite a rozmixujte na hladkú kašu.
-
V miske zmiešajte tvaroh s rozmixovaným ovocím.
-
Doslaďte podľa chuti medom alebo iným sladidlom.
-
Vyšľahajte smotanu na šľahačku a jemne ju vmiešajte do zmesi.
-
Hotovú zmes nalejte do nádoby vhodnej na mrazenie.
-
Aby bola zmrzlina jemná a nadýchaná, počas mrazenia ju aspoň dvakrát vyberte a premiešajte.
-
Po niekoľkých hodinách v mrazničke je zmrzlina hotová a pripravená na podávanie.
Tipy na vylepšenie:
-
Ak chcete krémovejšiu konzistenciu, pridajte trochu kokosového mlieka.
-
Pre čokoládový nádych môžete pridať kakao alebo kúsky horkej čokolády.
-
Milovníci orechov môžu do zmesi pridať mleté mandle alebo lieskové oriešky.
Dobrú chuť!
Nech už sa rozhodnete pre akúkoľvek príchuť, domáca zmrzlina vás určite nesklame. Príprava je jednoduchá a výsledok stojí za to. Tak si užite horúce letné dni s osviežujúcou pochúťkou, ktorú si pripravíte presne podľa svojej chuti!